sobota, 2 września 2017

Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami


Kremowa i delikatna pasta, która idealnie sprawdza się na kanapki. Według mnie, czerwona fasola, suszone pomidory i świeża pietruszka doskonale się komponują. Polecam!

Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami

/porcja wielkości naczynia na zdjęciu/

1 szklanka suchej czerwonej fasoli
5 sztuk suszonych pomidorów
3 łyżki oliwy z oliwek
garść świeżej pietruszki
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka soli morskiej
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego

Fasolę namoczyć przez noc, a następnie gotować przez około 50 minut. Odcedzić i ostudzić.
Zmiksować ją na gładką pastę wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami. W razie potrzeby dodać więcej soli lub pieprzu. Przechowywać w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz