poniedziałek, 4 września 2017

Czekoladowy kremowy mus z awokado


Niesamowicie kremowy i delikatny czekoladowy mus z awokado. Chrupiący wierzch przełamuje lekką konsystencję tego deseru. Dodatkowo bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Idealny na osłodę takich deszczowych, wrześniowych dni. Polecam jeszcze ten mus na bazie zdrowego awokado: Chałwowy wegański mus z awokado



Czekoladowy kremowy mus z awokado

/2 porcje/

100g mlecznej czekolady
1 awokado
1/2 szklanki mleka sojowego

do podania:
płatki migdałów
prażone, kruszone ziarno kakaowca

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Płatki migdałów podprażyć na suchej patelni.
Awokado zmiksować z mlekiem sojowym na gładki mus. Następnie bardzo dokładnie połączyć go z wcześniej przygotowaną czekoladą. Przełożyć do pucharków. Wierzch posypać podprażonymi płatkami migdałów i kruszonym ziarnem kakaowca. Przechowywać w lodówce, ale najlepiej podawać od razu po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz