poniedziałek, 24 lipca 2017

Mini tarty z bananem i kremem czekoladowym


Jest to bardzo prosty i szybki deser - idealny, aby poprawić sobie humor w taki szary i mało letni dzień jak dzisiaj. Połączenie czekolady, bananów i orzechów laskowych jest niezawodne i myślę, że posmakuje naprawdę każdemu.


Mini tarty z bananem i kremem czekoladowym

/5 mini tart/


spód:
140g ciastek owsianych
1 łyżka oleju kokosowego

środek:
2 nieduże banany
100g gorzkiej czekolady
200g twarożku śmietankowego

wierzch:
posiekane orzechy laskowe

Ciastka z olejem zblendować na gładką masę. Wylepić nią formy. Wstawić do lodówki.
W międzyczasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i ostudzić. Wymieszać ją dokładnie z twarożkiem. Banany pokroić na plasterki.
Tarty wyjąć z lodówki i ułożyć na spodzie banany, wierzch przykrywać czekoladowym kremem. Wstawić ponownie do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypać podprażonymi orzechami laskowymi.
Łakocie z domowego zacisza

2 komentarze:

  1. Na pewno są przepyszne :)
    Dziękuję za udział w akcji kulinarnej ,,Łakocie z domowego zacisza”
    https://smilingshrimp.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pysznie nadziane - na pewno smakowały cudownie ;)

    OdpowiedzUsuń