wtorek, 23 sierpnia 2016

Razowe ciasto z mascarpone, oreo, malinami oraz jagodami



Razowe ciasto z mascarpone, oreo, malinami oraz jagodami

/kwadratowa blaszka o boku 23cm/

ciasto:
150g mąki żytniej razowej
100g masła
ew. woda

masa:
250g mascarpone
5 łyżek jogurtu naturalnego
5 łyżek mleka
1 opakowanie budyniu malinowego
8 ciaseczek oreo
200g jagód
100g malin

Z podanych składników zagnieść ciasto. Wylepić nim wyłożoną papierem formę. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
Mascarpone wymieszać z jogurtem, mlekiem, budyniem oraz połamanymi na mniejsze kawałki ciasteczkami. Przełożyć masę na podpieczony spód. Na wierzchu ułożyć jagody i maliny. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 25 minut. Wyjąć, ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 10 godzin. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Smaczne połączenie jagód, malin i mascarpone :) Cudne ciasto.

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi być po prostu idealne w smaku :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń