piątek, 15 lipca 2016

Czekoladowy serniczek na zimno z malinami i jagodami


Czekoladowy serniczek na zimno z malinami i jagodami

/tortownica o średnicy 21 cm/


spód:
80g płatków owsianych
150g jęczmiennych ciasteczek
1 łyżka oleju kokosowego

masa:
450g gęstego sera na sernik
100g mlecznej czekolady
80g gorzkiej czekolady
1 łyżeczka oleju kokosowego

wierzch:
350g malin
100g jagód
kilka czekoladowych "mini wafelków"

Ciasteczka, płatki owsiane i olej kokosowy zmiksować na gładką masę. Wylepić nią dno, wyłożonej papierem do pieczenia, tortownicy. Wstawić do lodówki.
Mleczną i gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać olej kokosowy, wymieszać i lekko ostudzić. Połączyć z twarogiem, bardzo energicznie mieszać, aż powstanie jednolita masa. Przełożyć ją na wcześniej przygotowany spód. Wygładzić wierzch. Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować malinami, jagodami i wafelkami. Smacznego!
Letnie owoce 2

1 komentarz:

  1. Wspaniały deser. Doskonały na jakąś okazję :)
    Zapraszam :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń