wtorek, 1 września 2015

Tarta z malinami i białą czekoladą


Na osłodę dzisiejszego dnia proponuję szybką tartę z kremem z serka mascarpone i białej czekolady z dodatkiem malin. Jest naprawdę prosta i przepyszna. Letnie owoce jeszcze są, więc korzystajmy! :)



Tarta z malinami i białą czekoladą

/forma o średnicy 28 cm/

200g ciasteczek digestive
50g masła
250g mascarpone
100g serka śmietankowego
100g białej czekolady
300g malin

Ciasteczka rozdrobnić w malakserze wraz z masłem na gładką masę. Wyłożyć ją, dociskając, na spód i boki formy. Wstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić i ostudzić. Następnie dodać do niej serek śmietankowy i wymieszać. Dodać mascarpone i jeszcze raz bardzo dokładnie wymieszać na jednolity krem. Przełożyć go na wcześniej przygotowany i schłodzony spód. Wstawić do lodówki na około 5 godzin. Przed podaniem ułożyć maliny. Smacznego!


Z dziećmi i dla dzieci

5 komentarzy:

  1. W sam raz na wykorzystanie ostatnich letnich owoców...
    Bardzo lubię takie proste tarty...
    :)

    Dziekuję za udział w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. taka tarta musi smakowac wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń