poniedziałek, 29 czerwca 2015

Makaron z bobem i wędzonym serem


Makaron z bobem i wędzonym serem

/3 porcje/


300g ugotowanego i obranego bobu
100g wędzonego sera żółtego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżka suszonej bazylii
350g makaronu

do podania: listki bazylii

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Na 1 łyżce oliwy podsmażyć drobno posiekany czosnek. Dodać bób i jeszcze jedną łyżkę oliwy. Wsypać sól, pieprz i suszoną bazylię. Wymieszać i podgrzewać przez 5 minut.
Do tak przygotowanego bobu wrzucić makaron oraz dodać starkowany ser. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerze i posypać listkami bazylii. Smacznego!
Bóbmania

1 komentarz: