poniedziałek, 4 maja 2015

Karmelowy deser z jeżynami i kokosem


Bardzo prosty i szybki deser. Jeżyny, kokos, czekoladowe ciasteczka i karmelowa czekolada - jest to według mnie przepyszne połączenie!


Karmelowy deser z jeżynami i kokosem

/2 porcje/


60g czekolady karmelowej
5 łyżek śmietanki 36%
2 łyżki wiórków kokosowych
4 duże czekoladowe ciasteczka
12 jeżyn

W rondelku rozpuścić czekoladę ze śmietanką. Wymieszać i odstawić do ostudzenia. Ciasteczka połamać na mniejsze kawałki. Zimny sos czekoladowy wymieszać z wiórkami. Do pucharków wsypać ciasteczka, położyć na nie jeżyny i na koniec zalać sosem kokosowo - karmelowym. Smacznego!

Wiosenne słodkości!

1 komentarz:

  1. no to dzisiaj wpraszam się do Ciebie na deserek :) pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń