sobota, 10 stycznia 2015

Placuszki z bananami i wiórkami kokosowymi





Placuszki z bananami i wiórkami kokosowymi

/około 8 placuszków/

2 banany
3 łyżki otrębów pszennych
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka zmielonego siemienia lnianego wymieszanego z 1/4 szklanki ciepłej wody
1/3 szklanki mleka

płatki kokosowe
jogurt kozi

Obrać banany i odciąć końcówki. Umieścić je w misce i ugnieść dokładnie widelcem. Dodać otręby, wiórki i siemię. Wymieszać. Wlać mleko i ponownie bardzo dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni do naleśników (bez tłuszczu) przez 3 minuty z obu stron (placuszki powinny ładnie odchodzić od patelni.
Podawać z jogurtem kozim, ale zwykły naturalny również będzie pasować. Posypać płatkami kokosowymi.
Smacznego!

Niskokaloryczny styczeń

5 komentarzy:

  1. A ja mam pytanie odnośnie siemienia lnianego.... czy dodajemy zmielone, czy w całości? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Siemię dodajemy zmielone oczywiście :)

      Usuń
  2. Te placuszki wyglądają przepysznie! Moje potrawy wyglądają zazwyczaj jakbym...ekhem... zwróciła swój lunch na talerz -.- Ale nie poddaję się! Jutro próbuję Twojego przepisu! :D

    OdpowiedzUsuń