poniedziałek, 3 marca 2014

Waniliowe serniczki z ricottą i oreo na kokosowo - czekoladowo - orzechowym zdrowym spodzie!

 

Pyszne serniczki z włoskiej  ricotty z odrobiną wanilii oraz ciasteczkami oreo smakują świetnie na kokosowym spodzie z dodatkiem oreo, orzechów laskowych oraz otrębów :)

 Waniliowe serniczki z ricottą i Oreo na kokosowo - czekoladowo - orzechowym zdrowym spodzie

/16 papilotek jak na muffinki/
500g ricotty
1/3 szklanki białego cukru
1/3 laski wanilii
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 jajka
6 ciasteczek Oreo
spód:
2 duże kokosowe ciastka lub 2 łyżki wiórków kokosowych
40g orzechów laskowych
1 łyżka otrębów pszennych
6 ciasteczek Oreo
2 łyżki masła

Składniki na spód dokładnie zmiksować w mikserze. Wyłożyć masą papilotki i "przyklepać" do dna. Wstawić do lodówki.
Ricottę delikatnie zmiksować z cukrem. Dodać jajka, ziarenka wanilii, mąkę ziemniaczaną oraz połamane Oreo. Ponownie zmiksować. Masę włożyć do papilotek na wcześniej przygotowany spód. Piec prze około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Serniczki powinny być ścięte na górze. Studzić z lekko uchylonymi drzwiczkami przez 45 minut (do wystudzenia). Najlepiej smakują schłodzone w lodówce przez kilka godzin:)
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Muszą fantastycznie smakować :)

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. It looks so delicious! ♡♡♡
    hug-you.com

    OdpowiedzUsuń