środa, 12 marca 2014

Mini tarty na cieście francuskim ze szpinakiem i pomidorkami. Szybko, łatwo i pysznie!

Mini tarty na cieście francuskim ze szpinakiem i pomidorkami

/2 mini tarty/

2 płaty ciasta francuskiego około 15cm x 15cm ( 160g)
4 pomidorki koktajlowe
kilka kuleczek mozzarelli
180g mrożonego szpinaku
1 łyżka śmietany 36%
sól
pieprz
czosnek
bazylia

Rozmrożony szpinak podgrzewać na patelni do odparowania wody. Dodać śmietankę, sól, pieprz, czosnek oraz bazylię. Wymieszać. Pomidorki pokroić na połówki.
Ciasto francuskie podpiekać przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Następnie ułożyć na nim szpinak, położyć pomidorki oraz mozzarellę. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz