niedziela, 16 marca 2014

Makaron z pesto bazyliowo - pietruszkowym i orzechami nerkowca


Zielone pesto z bazylii oraz pietruszki jest przepyszne! Z dodatkiem orzechów nerkowca nabiera ciekawego aromatu. Smakuje świetnie z każdym makaronem. Idealny posiłek na wiosnę:)



 Makaron z pesto bazyliowo - pietruszkowym i orzechami nerkowca

/2 spore porcje/

Pesto:
2 łyżki posiekanej pietruszki
2 garście liści bazylii
40g dobrego twardego sera żółtego
1 ząbek czosnku
30g orzechów nerkowca
sól morska
zielony pieprz
3 - 4 łyżki oliwy

250g ulubionego makaronu
orzechy nerkowca
2 łyżki starkowanego dobrego twardego sera żółtego

Liście bazylii posiekać. Czosnek pokroić. Ser starkować na tarce o średnich oczkach. Przygotowane składniki dokładnie utrzeć w moździerzu razem z pietruszką, orzechami, solą i pieprzem oraz oliwą.
Ugotować makaron. Wymieszać go z przygotowanym pesto. Podawać posypany orzechami nerkowca i serem. Można udekorować bazylią.
Smacznej niedzieli! ;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz