niedziela, 16 lutego 2014

Truskawki pod kakaową kruszonką z pysznym kremem!


Truskawki pod kakaową kruszonką

/2 naczynia jak na zdjęciu/

2/3 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki cukru trzcinowego
80g masła
3 łyżeczki kakao
2 szklanki truskawek

Krem

100g śmietanki kremówki
80g serka śmietankowego
1 łyżeczka cukru pudru

Do miski wsypać mąkę, kakao oraz cukier. Dodać pokrojone na małe kawałki masło. Rozetrzeć dłońmi na małe grudki/kruszonkę.
Do naczyń włożyć truskawki, zakryć kruszonką. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Ubić śmietankę. Na koniec dodać serek oraz cukier puder. Zmiksować.
Na wyjęte z piekarnika owoce położyć krem i szybko zjeść:)
Smacznego!

4 komentarze:

  1. Genialny deser! Uwielbiam takie słodkości, a zwłaszcza z truskawkami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam crumble! To moja ulubiona wersja zimowego deseru :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To musiało smakować cudownie.... Zazdroszczę ;)

    OdpowiedzUsuń