niedziela, 2 lutego 2014

Truskawki i borówki pod zdrową kruszonką


Truskawki i borówki pod zdrową kruszonką

/4 kokilki/

2/3 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki cukru muscovado
2 łyżki otrębów pszennych
100g masła
4 łyżki płatków migdałów
2 szklanki truskawek
1 szklanka borówki amerykańskiej

Do miski wsypać mąkę, otręby oraz cukier. Dodać pokrojone na kawałeczki masło. Zrobić kruszonkę rozcierając składniki na niewielkie grudki. Wstawić na 30 minut do lodówki.
Do kokilek włożyć owoce (kilka truskawek plus borówki), Położyć płatki migdałów. Posypać kruszonką.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.
Najlepsze jest prosto z piekarnika :)
Smacznego!


2 komentarze:

  1. To takie oryginalne...i na pewno smaczne! Jak tylko zacznie się okres na owoce to wypróbuję :).

    W wolnej chwili zapraszam do mnie i zachęcam do obserwowania:*. mam nadzieję, że znajdziesz u mnie coś dla siebie:*.
    http://ciniax03.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pięknie i smakowicie ;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń