środa, 19 lutego 2014

Muffinki z kawałkami czekolady oraz borówkami

Muffinki z kawałkami czekolady oraz borówkami

/12 babeczek/

1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1 jajko
1/4 szklanki mleka
80g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200g borówki amerykańskiej
100g posiekanej czekolady, 70%

Masło roztopić w garnuszku, lekko ostudzić. W jednej misce wymieszać obie mąki, cukier, proszek do pieczenia oraz czekoladę. W drugiej misce wymieszać mleko, jajko oraz roztopione masło. Suche i mokre składniki wymieszać razem dokładnie. Na koniec dodać borówki i ponownie wymieszać. Ciasto przelać do papilotek i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Najlepiej smakują ostudzone:)
Smacznego!


1 komentarz:

  1. Znałam muffinki czekoladowe, jak i jagodowe, ale o połączeniu tych dwóch słyszę po raz pierwszy. Wyglądają przepysznie :-)

    http://nowoczesnadama.blogspot.com/
    http://instagram.com/marta_verdi

    OdpowiedzUsuń