środa, 29 stycznia 2014

Makaron z pomidorowym pesto oraz tuńczykiem


Makaron z pesto oraz tuńczykiem

/3-4 porcje/

400g makaronu
1 puszka tuńczyka
garść orzechów włoskich
pesto:
200g pomidorów z puszki
80g suszonych pomidorów
5 łyżek orzechów włoskich
4 łyżki starkowanego twardego sera żółtego (np. bursztyn)
3 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku, obrany
1/2 łyżeczki soli morskiej
kilka ziarenek zielonego pieprzu

Ugotować makaron.
Zmiksować wszystkie składniki na pesto na gładką masę. W razie potrzeby dodać więcej oliwy.
Ugotowany makaron wymieszać z pesto. Na talerz wyłożyć makaron, położyć kilka kawałków tuńczyka. Posypać orzechami włoskimi.
Smacznego!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz