czwartek, 23 stycznia 2014

Czekoladowe, korzenne babeczki z malinami - brownies

  

Czekoladowe, korzenne babeczki z malinami - brownies

/15 babeczek/

3/4 szklanki brązowego cukru
3 łyżki otrębów żytnich
1 łyżeczka przyprawy do piernika
150g gorzkiej czekolady, 70%
150g masła
3 jajka
1 szklanka mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
200g malin

W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę oraz masło. Ostudzić. Otręby, mąkę, jajka, przyprawę, proszek do pieczenia, cukier zmiksować razem z rozpuszczoną czekoladą z masłem na gładką masę. Dodać maliny i wymieszać.
Masę włożyć do papilotek. Piec przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz