niedziela, 24 listopada 2013

Sałatka z kaki i granatem oraz serem


Sałatka z kaki i granatem oraz serem

/2 porcje/

kilka pomidorków koktajlowych
1 owoc kaki
1 granat
rukola, dokładnie oczyszczona
pestki słonecznika
kawałek twardego sera żółtego
kilka kromek pieczywa

Sos

3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki musztardy
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz czarny

Na patelni podprażyć pestki słonecznika. Ser starkować na tarce o grubych oczkach. Kaki obrać i pokroić na niewielkie kawałki. Wyjąć pestki z granatu. Pomidorki przekroić na połówki.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.
Na talerzu ułożyć rukolę, na nią pomidorki, pestki granatu, kaki, pestki słonecznika oraz ser. Polać sosem. Podawać ze zrobionymi z pieczywa grzankami.
Smacznego!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz