piątek, 11 października 2013

Cynamonowe kruche babeczki z kremem czekoladowym oraz granatem





Cynamonowe kruche babeczki

/przepis na 18 babeczek/

100g masła
180g mąki pszennej
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cynamonu

Krem czekoladowy

200g śmietanki 36%
1 czubata łyżeczka cukru pudru
100g gorzkiej czekolady min. 60% kakao

1 granat

Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić na 5 minut do zamrażarki. Wyjąć i wyłożyć nim foremki na babeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 13 minut. Ostudzić i wyjąć babeczki z foremek.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić. Ubić śmietankę, pod koniec dodając cukier puder. Chłodną czekoladę mikserem wymieszać z ubitą śmietanką.
Z granatu wyjąć ziarenka.
Krem włożyć do babeczek i posypać granatem.
Smacznego!





2 komentarze:

  1. Babeczki wyglądają bardzo apetycznie :)
    Pozdrawiamy i zapraszamy do siebie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Cząstki granatu wyglądają przepięknie na babeczkach :)

    OdpowiedzUsuń